Starten
Carl Søyland, far til Olaf hadde lyst til å padle. Han henvendte seg til NPF, for å få kjøpt en av de nye plastakajakkene. Hvis han tok iniativ til å starte klubb, fikk han en ekstra kajakk. Det tente han på. 1. november 1968 ble klubben stiftet med Søyland som formann.

Bua til Kjell Svindland øverst i elva og bua på Krane brygge ble klubbens tilholdssted de første månedene. Etterhvert var det så stor tillsluttning at vi trengte et større lokale. Yrkesskolen på Sunde sto tom, og FKK fikk leie det for 1 kr. pr. år. Ett fint lokale med bra beliggenhet. Her er det treningsrom, garderober, klubbrom, flytebrygger og plass til kajakkene.

"De store"
Einar Rasmussen 4 VM-gull i K2, K4 og K1 1000m.
Olaf Søyland 2 VM-gull i K2 og K4 1000m.
Ingeborg Rasmussen 1 VM-gull i K1 Maraton
Eirik Verås Larsen 5 VM-gull i K2 1000m. og Maraton K1 1000m. 2 OL-gull, 1 OL-sølv K1 1000m og 1 OL bronse.